Η εταιρία VILLAGE ROADSHOW GREECE είναι η Ελληνική θυγατρική της Αυστραλιανής Village Roadshow Ltd, και εξειδικεύεται στην προβολή και διανομή κινηματογραφικών ταινιών. Ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα το 1997 ταυτόχρονα με το άνοιγμα του πρώτου “multiplex” κινηματογράφου στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Η DEMCO GROUP απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της VILLAGE ROADSHOW GREECE τον Οκτώβριο του 2009. Η VILLAGE ROADSHOW GREECE ενεργοποιείται στην παραγωγή υπηρεσιών στους κινηματογράφους της, στην διανομή ταινιών και στην παραγωγή αυτών. Στην VILLAGE ROADSHOW GREECE ανήκουν η VILLAGE CINEMAS & LEISURE και η VILLAGE FILMS (η οποία έχει και την παραγωγή Ελληνικών ταινιών).

Για περισσότερο από 15 χρόνια η ονομασία “ VILLAGE” αποτελεί συνώνυμο της κινηματογραφικής διασκέδασης και πρωτοπορίας ενώ ειδικά στην Ελλάδα ορίζει τον κινηματογράφο με τα 7 multiplexes σε όλη την χώρα και τις 69 αίθουσες εκ των οποίων οι 16 υποστηρίζουν την 3D τεχνολογία και οι 4 την Dolby Atmos τεχνολογία ήχου σύμφωνα και με την τακτική της VILLAGE CINEMAS να επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και στην ανάπτυξη υψηλής ποιότητας διασκέδασης. Το 2014 ολοκλήρωσε το έργο της πλήρους ψηφιοποίησης όλων των αιθουσών της σε όλη την Ελλάδα εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή.

Η εταιρία διένειμε αποκλειστικά στην Ελλάδα τις κυκλοφορίες της Warner Bros. καθώς και τις συμπαραγωγές της Warner Bros. με την Village Roadshow Pictures – της μεγαλύτερης ανεξάρτητης εταιρίας παραγωγής στο Hollywood. Έχει επίσης αναπτύξει μακροχρόνια συνεργασία με μερικές από τις κορυφαίες εταιρίες παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά και στην Ευρώπη, όπως οι: Studio Canal, QED, Spyglass, IM Global, κ.ά. Η VILLAGE FILMS είναι επίσης εξαιρετικά ενεργή στην εγχώρια παραγωγή ταινιών – η πρώτη ταινία που ήταν συμπαραγωγός ήταν το πετυχημένο “Το Κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο”. Η ταινία “Πολίτικη Κουζίνα”, παραγωγής VILLAGE FILMS, γνώρισε τεράστια επιτυχία με 1,3 εκατομμύρια εισιτήρια σε όλη την χώρα. Μερικές ακόμα μεγάλες επιτυχίες ήταν τα “Alter Ego”, “Το Φιλί της Ζωής”, “Bang Bang”, “Νήσος” και η συνέχειά της, φυσικά η μεγάλη επιτυχία της σεζόν 2012-2013 “Αν…” με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και τη μεγάλη επιτυχία της σεζόν 2015-2016 “Ένας Άλλος Κόσμος” με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.  Η VILLAGE FILMS διαχειρίζεται επίσης τα δικαιώματα χρήσης (DVD, ψηφιακή και δορυφορική TV, ελεύθερα / δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα, VOD, SVOD, PPV – ξενοδοχεία, πλοία, αεροπορικές εταιρίες) όλων των ανεξάρτητων εταιριών παραγωγής που συνεργάζεται. Το 2012 δημιούργησε το πρώτο τηλεοπτικό δίκτυο, “Village Cinema”, στην PAY TV πλατφόρμα του OTE TV. 

VILLAGE ROADSHOW GROUP OF COMPANIES
40,2 χλμ. Αττικής Οδού, 
ΣΕΑ 1 Μεσογείων, 190 02 Παιανία
Τηλ. Κέντρο: +30 210 2704800
Fax: +30 210 2704888