Η KBI Hellas ιδρύθηκε και αδειοδοτήθηκε από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) το 1999. Αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς παρόχους δορυφορικών υπηρεσιών στα Βαλκάνια, την Μ. Ανατολή και τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται και στην Αφρικανική ήπειρο.  Επιπλέον, η KBI Hellas είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ασύρματης επικοινωνίας (fiber & satellite) στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Η εταιρία έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις  με άρτια υποδομή, τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό παρέχοντας υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και δικτύων που είναι στην αιχμή της τεχνολογίας.  Στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, η KBI Hellas έχει συνάψει στρατηγικές συμμαχίες με αρκετούς διεθνείς και εγχώριους παρόχους τηλεφωνίας. 

Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρίας περιλαμβάνουν: εγκαταστάσεις Teleport και υπηρεσίες Collocation, υπηρεσίες πρόσβασης στο internet, δορυφορικές υπηρεσίες δικτύωσης και υπηρεσίες σύνδεσης μέσω φωνής και οπτικής ίνας.

Στόχος της εταιρίας είναι να παρέχει ευέλικτες και αποτελεσματικές λύσεις για την εγκατάσταση, συντήρηση και διαχείριση της απαιτούμενης τεχνολογικής υποδομής προσφέροντας αδιάκοπες υπηρεσίες. 

Το πελατολόγιο της KBI Hellas περιλαμβάνει σχεδόν το σύνολο του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεφωνίας στα Βαλκάνια, την Μ. Ανατολή και Αφρική, μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό καθώς και το Ελληνικό κράτος με κυριότερο έργο την παροχή δορυφορικής σύνδεσης του Ελληνικού Στρατού με τις ειρηνευτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. 

Με ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου €10 εκ., η KBI Hellas εξυπηρετεί πάνω από 2.000 SOHO χρήστες και πάνω από 30.000 one‐way DVB χρήστες σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή.  Το πιο πρόσφατο έργο που ανατέθηκε στην εταιρία είναι το «ΤΟ ΔΟΡΥ δορυφορικό δίκτυο» που απαιτεί την εγκατάσταση 1.700 δορυφορικών τερματικών σταθμών, καθώς και μια κεντρική επίγειου σταθμού για την ανάπτυξη δορυφορικού δικτύου που εξυπηρετούν το Ελληνικό Δημόσιο.  Το «ΔΟΡΥ» είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά δορυφορικά έργα της τελευταίας δεκαετίας με προϋπολογισμό €9 εκ.

KBI
 Ριζούντος 73 και Αφροδίτης,
167 77 Ελληνικό
Τηλ.: +30 212 212 3600
Fax: +30 212 212 3625
Website: www.kbihellas.com